Netværk er for alle, som interesserer sig for andre!

Engang troede jeg, at netværk kun var for sælgere og karrierefokuserede ledere. Så jeg tænkte ikke på, at det kunne være noget for mig. Men så opdagede jeg, at det egentlig bare handler om at tale med andre mennesker og dele ting, som optager begge parter. Jeg synes det er sjovt at høre andre fortælle om, hvad de brænder for og er gode til.

Netværk er for mig det vigtigste redskab til at komme videre med nye ideer, sparre med andre og få gode råd til faglige spørgsmål.

Byg dit netværk

Et mangfoldigt og stærkt netværk bliver bygget over tid og skal vedligeholdes. Et godt sted at starte er LinkedIn, som er et professionelt netværk, hvor de fleste gerne vil kontaktes, da det er hele formålet med netværket.

Her er et par ideer til at komme i gang.

 1. Et oplagt sted at starte er blandt venner og familie. Din onkel arbejder måske i en virksomhed, som er relevant for dig, eller han spiller old boys fodbold med en interessant kontakt. Fortæl hvad du leder efter, så folk kan hjælpe dig videre.
 2. Du kan bruge LinkedIn til at søge efter gamle skole/studie-kammerater og se, hvad de laver nu, og hvor de tidligere har arbejdet. Det er også oplagt at tilføje kollegaer fra nuværende og tidligere jobs. Det er let at udvide dit netværk på LinkedIn, og selvom du ikke har aktiv kontakt med alle dine forbindelser, så kan du stadig se og have glæde af de opslag, de deler og Liker.
 3. Dit netværks netværk er folk, du ikke kender, men som er forbundet med dig gennem en fælles kontakt. Både på Facebook og LinkedIn kan man se, når personer man er forbundet med kommenterer og Liker – også selvom det sker på opslag, som ‘fremmede’ har lagt ud. Det er en rigtig god måde at opdage nye kontakter.
 4. Netværksarrangementer!

  Der er sikkert en masse faglige arrangementer indenfor det, du arbejder med. Måske har din fagforening kurser og gå-hjem-møder, eller du kan søge på andre faglige netværk i for eksempel brancheforeninger.

  Her er et par andre forslag:
  Likemind (København) er et åbent netværksmøde, hvor folk mødes den tredje fredag i måneden fra kl.8.00 og drikker morgenkaffe sammen. I København foregår det på café Din nye ven, tilmelding er ikke nødvendig, og alle er velkomne.

  Ligesom Likemind er Meetup et internationalt initiativ, som findes over hele verden. De har grupper for enhver interesse. Find din gruppe på Meetup Copenhagen og Meetup Denmark.

 

LinkedInFacebookTwitterGoogle+WordPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *