“Jeg troede, du var vokset fra det!”

Min mor sidder med sin velkendte hvide porcelænskop foran sig i det lyse køkken. Jeg gumler på et stykke hjemmebagt pæretærte og har netop overbragt hende beskeden om, at jeg vil bruge det næste års tid på at rejse næsten jorden rundt. Det er en større og længerevarende rejse, end jeg før har været ude på.

Hun sukker teatralsk og stiller koppen fra sig. Men jeg kan godt se, at det i bund og grund ikke kommer bag på min mor. Hendes “jeg troede, du var vokset fra det” er i virkeligheden et forsøg på at følge manuskriptet og sige en forventet mor-replik.

Når jeg tænker tilbage, har den egentlig altid være der. Udlængslen. Nysgerrigheden på andre lande og fremmede kulturer. Så snart jeg kunne skrive, fik jeg pennevenner fra så eksotiske byer som Slagelse og Viborg. Da vi begyndte at have engelsk i skolen, kunne jeg skrive “How are you doing?” til en jævnaldrende pige i Polen. Hun svarede tilbage med et “I am fine”, og sådan gik det frem og tilbage et par breves tid.

Som 16-årig tog jeg på sprogrejse i Brighton en regnvåd sommer i 1998. Efter gymnasiet fulgte tre måneder i Costa Rica og senere endnu tre måneder med rygsæk i Mellemamerika. Udvekslingsophold i USA, et semester i Spanien og større og mindre rejser indimellem studier og arbejde.

Nu i en voksen og fornuftig alder af 34 år havde jeg nok tænkt, at jeg ikke kunne blive ved med at føjte rundt. Men den store verden bliver ved at kalde insisterende, og jeg tror det er vigtigt at lytte. Jeg er fascineret af de nye horisonter, der åbner sig på rejsen. Forstyrrelsen af den velkendte ordnede hverdag. Følelsen af at flytte sig og at blive udfordret.

Jeg har fundet mig til rette med denne her rejselyst og forstået, at jeg nok ikke vokser fra det, så det virker jo indlysende selvfølgeligt at kombinere arbejde med at rejse. Udover det bliver alting nyt. Bloggen her vil handle om omstillingen til et liv som digital nomade.

LinkedInFacebookTwitterGoogle+WordPress

1 Comment for ““Jeg troede, du var vokset fra det!””

says:

[…] Fra nu af skal jeg selv fylde indhold i mit arbejdsliv. Beslutte hvordan jeg vil bruge min tid, og hvad jeg vil lave. Det er skræmmende og udfordrende, og jeg savner allerede en drejebog. På den anden side er det lige præcis det scenarie, jeg har drømt om. At blive puffet ud af min tryghedszone, derud hvor man svømmer uden redningsvest, og man ikke kan forudse, hvad der vil ske. Jeg har også skrevet om det her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *