I dag sagde jeg nej til et godt jobtilbud og betalte 20.000 kr. for en usikker fremtid!

Hvordan er det nu med den der mavefornemmelse? Er det ikke meningen, at den skal hoppe og spjætte og blinke neongult, når man er på vej til at træffe den rette beslutning? Nu gjorde jeg det, sprang ud i det med hud og hår, men jeg kan ikke høre nogle triumferende fanfarer eller en særlig følelse af at have gjort det rigtige.

Fra den 1. februar 2016 vil jeg være digital nomade. Jeg vil samarbejde med mine kollegaer og kunder som normalt med min bærbare computer som vigtigste arbejdsredskab, men med den forskel at hele verden vil være mit kontor. Jeg vil besøge 12 forskellige byer, i 12 lande på tre kontinenter i løbet af et år. Og den endelige beslutning tog jeg i dag.

For to måneder siden opdagede jeg organisationen Remote Year, som gør livet som digital nomade lettere ved at tage sig af det logistiske for folk som mig. En fast gruppe på 75 mennesker fra hele verden skal rejse sammen i et år og arbejde, som de plejer undervejs. Det er lettest for it-udviklerne og de grafiske designere, som ofte er vant til at arbejde hjemmefra. Som kommunikationskonsulent skal jeg til at tænke i nye baner for at få det til at lykkes. Men det er en udfordring og et eventyr, som jeg virkelig gerne vil prøve af.

I jagten på opgaver luftede jeg idéen for et par tidligere kunder og arbejdsgivere. Én vendte overraskende tilbage med et jobtilbud til en spændende stilling, men desværre kunne det ikke lade sig gøre at arbejde for dem ude fra den store verden. Og så blev jeg pludselig i tvivl. Jeg kunne mærke, at jeg vaklede og var ved at give efter for det lette og det trygge.

Men så mærkede jeg den. Mavefornemmelsen. Og da jeg med min mest myndige Hans Pilgaard-stemme spurgte mig selv “Er det her din endelige beslutning?” var jeg ikke i tvivl om svaret. Indgangsbeløbet på 20.000 kr. er betalt til Remote Year. Nu er der ingen vej tilbage.

LinkedInFacebookTwitterGoogle+WordPress

2 Comments for “I dag sagde jeg nej til et godt jobtilbud og betalte 20.000 kr. for en usikker fremtid!”

says:

Jeg kan tydeligt høre de triumferende fanfarer, som dog må kæmpe indædt om opmærksomheden i konkurrence med sydamerikanske afarter af Castellano, ustyrlig grine sammenbrud forårsaget af nogle af de 74 kollaboratører og den boblende glæde over at have fået optaget en artikel i KOM Magasinet 🙂

Susanne Krogh-Hansen

says:

Hej Tanja,
Tillykke med hjemmesiden. Er sikker på at det er det rigtige at følge sin mavefornemmelse. Held og lykke med projektet. Glæder mig til at følge din blog og rejse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *