Hvad er det her med digitale nomader og en rejse næsten jorden rundt?

“Congratulations, Tanja! I am thrilled to formally offer you a spot as a participant on Remote Year, launching February 1, 2016.”

Beskeden tikkede ind den 6. oktober, og tiden stod stille et øjeblik, mens jeg læste mailen et par gange.

Besøg 12 byer i 12 lande på tre kontinenter. Rejs et år med en gruppe på 75 digitale nomader samtidigt med, at du arbejder ‘remotely’ undervejs. Det lyder som en drøm og et eventyr, som jeg ikke havde forestillet mig at skulle ud på. Men nu er jeg altså i gang, og jeg glæder mig. 🙂

Jeg har fået en del spørgsmål om, hvad det hele går ud på, og hvordan det praktisk kan lade sig gøre, og jeg prøver at svare på det her.

Hvad er en digital nomade?

En person som ikke er afhængig af et fysisk arbejdssted, men kan arbejde fra sin computer overalt i verden, så længe der er strøm og god internetforbindelse. Nogle flytter mere eller mindre permanent til udlandet og bor og arbejder derfra. Andre tager afsted på kortere ophold og bruger fysiske kontorfællesskaber rundt om i verden, mens de er på rejse.

Rejser du alene?

Jeg rejser som en del af programmet Remote Year, hvor en gruppe af 75 digitale nomader har valgt at rejse sammen et år. Vi betaler selv alle udgifter til turen, og Remote Year sørger for transport mellem de 12 byer, indkvartering hvert sted og et fungerende arbejdssted med strøm og internetforbindelse. Man kan nok sammenligne det med en blanding af et rejsende kontorfællesskab og en højskole.

Hvem er de andre?

Folk kommer fra mange forskellige lande og professionelle baggrunde som for eksempel software udvikling og design, salg og marketing og iværksætteri. Nogle arbejder allerede som digitale nomader, og for andre er det en ny måde at indrette sig på. De fleste er mellem 20 og 40 år, og fælles for deltagerne er en appetit på at rejse og se verden, som ikke kan stilles med et par ugers ferie årligt. Jeg kender ikke de andre, og vi har kun haft kontakt gennem online fora, hvor vi deler erfaringer og planlægger detaljer for rejsen og på sociale medier.

Hvad koster det?

Der er en fast betaling på $2000 hver måned, som dækker transport mellem byerne, indkvartering og arbejdssted med internetforbindelse. Derudover skal jeg betale for flybillet ud og hjem, vaccinationer, evt. visum, mad og ture undervejs.

Hvornår tager du afsted, og hvor skal I hen?

Jeg flyver til første by, som er Montevideo i Uruguay, den 30. januar 2016. De første fire måneder skal vi være i Sydamerika, derefter tager vi tilbage til Europa i fire måneder og slutter af med fire måneder i Sydøstasien.

Se hele rejseplanen her.

Hvad vil du arbejde med på turen?

Jeg vil fortsætte med at løse opgaver indenfor kommunikation: strategi, rådgivning, tekster og korrektur. Undervejs vil jeg blogge fra turen og skrive rejseartikler. Og så vil jeg bruge rejsen til at udforske nye muligheder.
Kontakt mig hvis du har en god ide eller er interesseret i et samarbejde.

LinkedInFacebookTwitterGoogle+WordPress

1 Comment for “Hvad er det her med digitale nomader og en rejse næsten jorden rundt?”

Martin Olsen

says:

Hej Tanja.

Det lyder meget spændende.
Jeg glæder mig til at følge dig verden rundt her på din flotte hjemmeside og i diverse artikler, aviser, dagblade og elektroniske medier.
Mange hilsner fra Martin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *