Appelsinerne falder kun ned i turbanen, hvis du ryster træet

Jeg har aldrig haft et RIGTIGT mål. Noget helt konkret som at løbe et marathon på den Kinesiske Mur, tabe tre kilo eller at arbejde i en spændende stilling hos LEGO inden jeg bliver 35. Noget man kan sige højt og fortælle sin mormor eller træneren i FitnessWorld og så arbejde på at opnå det.

Remote Year kunne man godt kalde en slags mål – en fast ramme, som giver nogle helt nye muligheder. Jeg ved endnu ikke, hvad jeg kommer til at lave det næste års tid, men det er ligesom at stå og kigge på et indbydende træ med solgyldne appelsiner, der bare må plukkes!

Jeg river et år ud af kalenderen, rejser og arbejder som digital nomade. Jeg tjener mindst 15.000 kr. om måneden. Og har det sjovt undervejs!

Det er et konkret og håndgribeligt mål, som kan holde mig på sporet, og så er det nemt at se, om det bliver opfyldt. Til gengæld er der mange måder at komme derhen. Målet er at få fat i appelsinerne. Så jeg kunne begynde at bygge en stige for at nå op til grenene. I så fald skal jeg have fat i brædder, søm og hammer for at bygge én – eller spare besværet og bruge penge på at købe stigen. Kunne en kæp bruges til at rage lavthængende frugter ned? Eller virker tricket med at holde en turban ud og vente på, at appelsinen selv falder ned?

Muligheder! Og der er uendeligt mange af dem. Nu hvor jeg har kastet mig ud i det, popper ideerne rundt som små begejstrede majskorn i en varm gryde. Alting er nyt, og læringskurven går kun opad. Jeg er gået fra en forsigtig, tilbageholdende tvivlen på, om jeg nogensinde ville kunne finde noget at lave på turen til en begejstret optimisme, som leder mig til inspirerende mennesker, anderledes idéer og en tro på, at det meste faktisk kan lade sig gøre.

“Hvis du virkelig ønsker noget, går hele universet sammen for at opfylde det.”

Folk kender mit mål. De ved hvilket projekt jeg har gang i, og når jeg ryster træet, drysser gode idéer ud, hjælpende hænder og nye spændende kontakter. 

Mulighedernes appelsintræ venter bare på at blive høstet.

 

 

LinkedInFacebookTwitterGoogle+WordPress

3 Comments for “Appelsinerne falder kun ned i turbanen, hvis du ryster træet”

Frederik

says:

Eller hvis de er godt modne, men det ser vi bort fra… godt skrevet, godt nytår…

Tanja Blicher

says:

Ja, godt modne appelsiner passer slet ikke til budskabet! Men hvis vi skal blive i metaforen, så er de modne frugter også begyndt at dumpe ned af sig selv. Der er nogle stykker, som begynder at finde frem til mig, som jeg ikke kender. 🙂 Tak og godt nytår.

Maria Rode

says:

Jeg elsker at se verden i metaforer.
Hyggeligt skriv, jeg glæder mig til at læse meget mere
Rigtig god rejse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *